Skip to main content

Áprilisban alakítják át a szerbiai kormányt

Áprilisban alakítják át a szerbiai kormányt

Nem januárban alakítják át a szerbiai kormányt, mint ahogyan azt korábban bejelentették, hanem áprilisban, a kormányfői kabinet megalakulásának első évfordulóján – írja a Blic napilap.

Aleksandar Vučić miniszterelnök tervei szerint április 27-én ad jelentést a parlament előtt a kormány első évének munkájáról, s akkor jelenti majd be azt is, hogy a jelenlegi miniszterek közül kinek kell távoznia, illetve kik érkeznek a megüresedett helyekre.

A Blic napilapnak a kabineten belüli forrása azt mondta, még nem tudják pontosan, hogy melyik tárcavezetőknek kell távoznia a kormányból.

A kormányfő egyébként még tavaly jelentette be, hogy olyan embereket is szeretne a csapatában látni, akik „másként gondolkodnak”, példaként pedig Sonja Licht és Ivan Vejvoda ismert civil aktivisták neveit említette, s azt mondta, ez a két személy hozzájárulna Szerbia arculatának javításához. Sonja Licht elutasította ezt a felhívást, Vejvoda pedig nem reagált a kijelentésre.

A szerb média spekulációi szerint le fogják váltani Velimir Ilić rendkívüli helyzetekkel megbízott tárca nélküli minisztert, Srđan Verbić oktatási minisztert, valamint Nikola Selaković igazságügyi tárcavezetőt is. Vučić ugyanakkor cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek szerint Dušan Vujović pénzügyminisztert és Željko Sertić gazdasági miniszter is menesztik a kormányátalakításkor.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Ostale vesti