Skip to main content

Vasárnap helyi közösségi választásokat tartanak Zentagunarason

Vasárnap helyi közösségi választásokat tartanak Zentagunarason

A Gazdakör iroda beindítása, a tájház létrehozása, a lakosok ügyintézésének elősegítése, infrastrukturális fejlesztések – ezek az elmúlt évek legnagyobb civil erőből létrehozott eredményei Zentagunarason.

Már nem kell sárban közlekedni a Zentaganurast Gunarassal összekötő határút egyes szakaszain. 450 méter hosszúságban készült el a közelmúltban a zentagunarasi kijáratnál az út egy újabb része. A falusiak számára jelentős fejlesztésről van szó.

Fekecs József: „A tejgyár kamionja napi szinten jön ki a tejért, különféle állatorvosi szolgáltatás miatt is fontos, továbbá a tanyák és a falu összekötöttsége miatt, napi szinten be kell utazni a faluba, nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisiskolás gyerekeknek is.”

Több szempontból fontos a határutak kiépítése – mondta Fremond Árpád. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője szerint ez az összekötőút a falu fejlődését segíti elő. „A termelők miatt fontos, így könnyebben meg tudják közelíteni a művelendő területeket. Fontos azoknak is, akik ezeken a tanyákon élnek, a harmadik legfontosabb szempont pedig az, hogy a két települést össze fogja ez az út kötni.”

Összesen tizenegy kilométernyi útfelületet kell kibetonozni a két falu között. Ezek a munkálatok már mindkét irányban elkezdődtek. „ Zentagunaras felől 1650 méter készült el, el lehet mondani, hogy Gunaras felől 3000 méter, azaz három kilométer, így az útnak a fele kész. Reményeink szerint a következő pénzügyi terv, ami a mezőgazdasági illetményből jön, annak a nagyobb részét a folytatásra tudjuk fektetni” – mondta Kislinder Gábor, Topolya Község polgármestere.

Zentagunaras egy közel kétezer lelket számláló, Topolya községbeli település, ahol vasárnap, január 11-én tartják a helyi közösségi választásokat.
Közösségi összefogással fejlődhetett a falu – hangsúlyozta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője. „Az elmúlt öt évben a VMSZ ellenzékben volt itt Zentagunarason, és mégis komoly eredmények születtek a civil összefogásnak és tevékenységnek, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően, akkor azt gondolom, hogy méltán bízhatunk abban, a helyiek bízhatnak abban, hogy a következő négy esztendőben pozícióból még komolyabb eredmények érhetőek el.”

Az előző mandátumban a Vajdasági Szociáldemokrata Liga szerezte meg a többséget a helyi vezetésben. Most a kilenc tanácsnoki helyre 26 jelölt pályázik. 9 VMSZ-es, 9 ligás, valamint nyolc független jelölt indul a szavazatokért vasárnap.

Szerző (Forrás)
Pannon Rtv
Ostale vesti