Skip to main content

Szerdától gyűjtik a támogatói aláírásokat a Magyar Összefogás listájára

Szerdától gyűjtik a támogatói aláírásokat a Magyar Összefogás listájára

Ismét Magyar Összefogás néven indít listát az októberi nemzeti tanácsi választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség. A 2010-es választásokhoz hasonlóan most is 17 VMSZ-tag található a 35 fős listán. A VMSZ szerdán kezdi meg a támogatói aláírások gyűjtését, amelyet terveik szerint minden magyarlakta területen meg fognak szervezni.

Magyar Összefogás néven ismét közös listán indul a Vajdasági Magyar Szövetség a történelmi egyházakkal, a civil szervezetekkel és az értelmiséggel a nemzeti tanácsi választásokon. Négy évvel ezelőtt ez a lista a szavazatok több mint háromnegyedét szerezte meg a voksoláson.

„A Vajdasági Magyar Szövetség ezen a 35 fős listán kisebbséget fog képezni. A lista összeállítására megkezdődtek az előkészületek, kezdeményezések, egyeztetések. Reményeink szerint ezt mihamarabb be fogjuk fejezni, és át tudjuk adni a belgrádi Köztársasági Választási Bizottságnak a listát” – mondta el Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke.

A Magyar Összefogás Vajdaság-szerte több helyszínen szervezi meg a támogatói aláírások gyűjtését. Szabadkán, a Magyar Házban reggel 8-tól 19 óráig, szerdán és csütörtökön várják azokat polgárokat, akik támogatnák aláírásukkal listájukat.

„Úgy tervezzük, hogy minden olyan településen, ahol magyarok élnek, megszervezzük az aláírásgyűjtést. Szerdán reggel 9 órakor beindul az aláírásgyűjtés, reményeink szerint ezzel a munkával egy-két nap alatt végezni fogunk” – tette hozzá Pál Károly.

A VMSZ ügyvezető alelnöke szerint a párt a szükséges aláírások többszörösét fogja begyűjteni, amellyel a polgárok támogatják a Magyar Összefogást.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti