Skip to main content

A végéhez közelednek az Európa Kollégium munkálatai Újvidéken

A végéhez közelednek az Európa Kollégium munkálatai Újvidéken

Az Európa Kollégium 2009 óta épül, a tervek szerint pedig várhatóan októberben költözhetnek majd be az egyetemisták – véli az Európa Alapítvány igazgatója. A diákotthon több, mint 400 egyetemista felvételére lesz alkalmas.

A végéhez közelednek az Európa Kollégium munkálatai Újvidéken. Már csak néhány dolog szükséges, és ha minden a terv szerint halad, akkor októberben megtelik a régió egyik legnagyobb diákotthona. A kollégiumban több mint 200 szoba található, így 420 magyar ajkú egyetemista nyerhet felvételt a legkorszerűbb diákotthonba. Kiss Gyula, igazgató, Európa Alapítvány, Újvidék: „Én hiszem, hogy hamarosan maga az építkezés folyamata lezárul. Még maradnak az adminisztratív dolgok, tehát néhány engedély beszerzése, amely már a vége felé van, úgyhogy a 2015/16-os iskolaév kezdetekor megnyitjuk a kollégiumot.”

A kollégiumba való felvételt a Magyar Nemzeti Tanács pályázati struktúráján keresztül bonyolítják majd le. A kritériumokat még egyelőre nem határozták meg pontosan. A pénzeszközöket a tartományi, illetve a magyarországi miniszterelnöki támogatással tudták beszerezni, pályázatok útján. Emellett a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács is nagyban hozzájárult a diákotthon felépítéséhez.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti